Optimera befintliga sidor

Ett annat alternativ för webbyråer att fortsätta jobba är att fokusera på andra saker än att ta fram fina hemsidor. T.ex. kan det vara att optimera befintliga. Då kollar man på hur besökaren faktiskt använder sidan och hur detta går att optimera. En optimerad sida innebär fler affärer för kunden och på så sätt kan webbyrån enklare räkna hem sitt jobb för kunden. Exempel på mätvärden kan vara konverteringsgrad och bounce rate även kallat avviseringsgrad.

Säkerhet

Ytterligare ett område som en webbyrå kan hänga med och erbjuda något värdefullt är säkerhet. Att ta fram en hemsida kommer som sagt att bli enklare och enklare men att bygga en säker och hela tiden uppdaterad hemsida kan vara knepigare. Därför bör en webbyrå se över sin möjlighet att arbeta noggrannare och öppnare med säkerhet. Och eftersom detta är ett pågående arbete kommer samarbetet förhoppningsvis bli långsiktigt.

Många argumenterar säkert för att tjänster på nätet kommer vara säkra och det är såklart sant. Men det beror på vad du som kund har för behov. Ett stort företag kanske tycker det är enkelt vad det gäller uppdateringar, ändringar och innehåll från en webbtjänst men bör egentligen ha en egen hemsida och då kommer säkerhet som en aspekt där.