Underlätta din hemstädning genom smart förvaring i badrummet

Det är ingen hemlighet att god förvaring och organisering av prylar bäddar för ett fräschare och renare hem, fritt från stök. Förutom att det blir enklare att göra en rejäl hemstädning då och då, blir det enklare att på en gång lägga tillbaka saker på sin rätta plats – direkt efter att de har använts. En plats som man ofta lägger ned en del tid på under en hemstädning är badrummet. Om det är litet, är det ganska svårt att hitta praktiska förvaringslösningar. I den här texten kan du läsa en del tips som kan sätta igång kreativiteten med https://www.allabolag.se/5568824097/alberts-stadservice-ab.

Gör en egen tandborsthållare i badrumsskåpet

Har du ett litet badrum har du säkerligen också ett badrumsskåp, där allt från deodorant, mediciner, tandkräm och tandborstar förvaras. Efter hyllorna inte sällan är ganska låga så blir det lätt omständigt med  att förvara tandborstarna här. En enkel lösning på det problemet är att helt enkelt göra jack för tandborstarna i ett hyllplan. Eftersom tandborsthuvudet är bredare än halsen, är det enkelt att hänga upp dem på det här viset.

Se bara till att jacket är tillräckligt brett för att omfamna halsen – men inte så brett att huvudet glider igenom. Det här underlättar också din hemstädning, eftersom det går lite snabbare att rensa hyllorna i badrumsskåpet när de ska torkas av.

Sätt upp en hylla i duschutrymmet

Det är enkelt att badkarskanterna fylls med allehanda saker så som schampo, krämer, duschattiraljer och badbomber. Badkarskanterna är inte direkt en optimal plats att förvara saker på, eftersom de som regel är ganska smala. Genom att sätta upp en hylla på väggen först ser du duschutrymmet med en praktisk avlastningsplats.

Ett annat tips är att sätta upp en andra duschstång, så att du har stänger på vardera sida om badkaret innan hemstädning stockholm. På den här sekundära duschstången kan du då hänga upp korgar i krokar. Passa på att organisera dina badrumsartiklar ordentligt. Till exempel kan en av korgarna vara till för raktillbehör, en annan för schampo och en annan för duschkrämer av olika slag.

Det här underlättar din hemstädning på det viset att badkaret blir lättare att torka av. Dessutom blir det enklare att hålla badrummet fritt från stök och prylar. Som nämnt i inledningen gör det här det enkelt att ”småstäda” lite i vardagen. Så länge en pryl har sin designerade plats, är det lätt att lägga tillbaka den på rätt ställe efter man har använt den.